Domov / Intima / 5 nasvetov za dosego trdne erekcije
Trdna erekcija

5 nasvetov za dosego trdne erekcije

Spolno življenje posameznika v veliki meri vpliva na njegovo počutje in tudi na trdnost in kvaliteto partnerskega odnosa. Žal pa stvari niso vedno idealne, saj se med moške naseli zahrbten sovražnik, ki ga imenujemo erektilna disfunkcija. Gre za stanje, ko moški ne zmore doseči kvalitetne erekcije.

In gre seveda za stanje, zaradi katerega trpita tako on kot partnerka in njun partnerski odnos. Obstajajo primeri, ko gre zgolj za občasne težave in morda ne najbolj trdno erekcijo, ki ne traja dovolj dolgo, da bi prišlo do kvalitetnega spolnega odnosa, in primeri, ko do erekcije sploh ne pride. V tem primeru preverite spodnjih pet nasvetov.

1. Uredite prehrano

Znano je, da nezdrav način prehranjevanja in hrana slabe kvalitete povzročata motnje erekcije. Gre za mastno in hitro pripravljeno hrano, v kateri se nahaja ogromno kemije, različnih barv in ojačevalcev okusa, ki sčasoma privedejo do neželenih posledic tudi tam spodaj.

Prehrana in erekcija
Izogibajte se mastni hrani, ki lahko negativno vpliva na erekcijo.

Enako slabo vpliva na vaše srce in ožilje, ki pa je ključnega pomena pri doseganju in vzdrževanju erekcije. Spolni ud se med erekcijo namreč napolni s krvjo, poseben sistem pa poskrbi za to, da ta iz uda ne odteče predčasno.

2. Opustite slabe navade

Med slabe navade, ki vplivajo na kvaliteto erekcije in s tem spolnega življenja, spadajo cigarete, alkohol in droge. Vse troje povzroča zasvojenost, žal pa tudi negativne posledice v primeru, ko beseda teče o erekciji.

Morda kak kozarček ni pretirano škodljiv in celo vzpodbudi procese, zadolžene za nastanek erekcije, a le malokdo se lahko pohvali, da lahko spije samo kozarček alkoholne pijače. Cigareti prav tako slabo vplivajo na srce in ožilje ter prispevajo k temu, da moški po 40. letu starosti vse pogosteje tožijo zaradi težav z erekcijo.

3. Ne pozabite na gibanje

Zdrav človek v svojem življenju pozna tudi šport. Prav rekreacija ali resnejša vadba je recept za dolgo in zdravo življenje. V tem primeru bo telo v odlični formi, k čemur bo pričala tudi nemotena erekcija. Da bi še posebej vplivali nanjo, pa delajte vaje za spodnji del telesa.

Čvrste mišice bodo pripomogle k bolj trdni erekciji, k njej in njeni dolžini pa bodo bistveno prispevale še Keglove vaje. Če ste doslej menili, da so te zgolj za ženske, ste živeli v zmoti. Preizkusite jih in preverite rezultate.

4. Izberite svoj položaj pri seksu

Ko se s partnerko lotita intimnih odnosov, bo morda najbolje, če boste vi zgoraj in ne obratno. Na ta način ne bo nobenega pritiska na vaš spodnji del, prav tako pa boste lahko sami narekovali tempo in ga prilagajali trenutni situaciji, kar bo poskrbelo za daljšo erekcijo.

5. Pomagajte si s stimulansi

Na trgu je več kot dovolj stimulansov za boljšo erekcijo, ki so dosegljivi celo brez recepta. Gre za različne tablete, dišave in gele, ki imajo unikatno sestavo, v kateri se navadno nahajajo različni rastlinski izvlečki, ki blagodejno vplivajo na erekcijo.

Ne le, da jo boste lažje dosegli, pač pa bo ta tudi dolgotrajnejša, hkrati pa bo do orgazma in izliva prišlo precej kasneje, kot bi sicer. S partnerko bosta nadvse zadovoljna.

O avtorju avpgov

Check Also

Kako pomagati partnerju z ED, da bodo stvari za oba lažje

Razumeti, zakaj so se stvari spremenile. Krivimo evolucijo: biološko poslanstvo življenja je reproducirati novo življenje. …